Oclin er et  produksjonsselskap som vil jobbe med den nyeste teknologien så lenge den hjelper oss med å få frem godt innhold. Målet vårt er at våre samarbeidspartnere og kunder skal få det utbyttet de ønsker og nå målgruppen de søker.

Oclin er ganske nyoppstartet og ble etablert som produksjonsselskap 12. februar 2016. Siden da har det vært to ansatte på fulltid. Siden  oppstarten har vi levert  både bedriftsfilmer, dronefoto og livestreaming av både konferanser og konserter.

I dag har Oclin sitt hovedkontor i Volda, nærmere bestemt i Sunnmøre Kulturnæringshage. Avdeling Volda som vi liker å kalle det opereres til vanlig av Atle som er født og oppvokst på Sunnmøre, mens avdeling Oslo opereres av Chris-Håvard som er bosatt der. Men vi er reiseglade og har siden oppstarten allerede tilbakelagt en god del flygninger på kryss og tvers i landet!

20160212_Atle_LQ_Chris-HåvardBerge_001

Atle skulle så mangt før han til slutt begynte med film. Planen var forsvaret og politiskolen selv om alle testene fra ungdomsskolen til videregåande hadde sagt helsefag. Sånn ble det ikke. På grunn av plager med ryggskader ble han sendt hjem. Ingen trommespilling med Garden. Plutselig hadde Atle et ufrivillig friår der han jobba på treningsenter og såg på TV-serier. Han oppdaget The Wire fordi han hadde hørt om det da han gjorde research på Polithøgskolen. Den ene serien etter den andre ble det, før han til slutt lot sin barndomsinteresse for film blomstre igjen. Verdt å nevne at i en alder av 12 produserte han trilogien The Bad Tina Turner. Den er ikke å finne på Netflix. Enda.

Nå har han lagt bak seg tre år i Trondheim med filmstudier og arbeidserfaring fra ulike produksjoner, tre år på Høgskolen i Volda der han samtidig drev AVR Filmproduksjon og produserte egne prosjekter og oppdragsfilm for bedrifter. Han var redaktør i Student-TV, skrev og regisserte Vekerevyen, ble mediesjef for X2 Festivalen og har engasjert seg i både lokalmiljøet og studentmiljøet i Volda. Nå er alt fokus på Oclin. Han er opptatt av det nye innen teknologi, men det aller viktigste er at innholdet er førsteprioritet i det som produseres. Det handler ikke om hvor mye og fancy utstyr man har, men om hvordan man motiverer bruken av det.

20160212_CHB_LQ_Chris-HåvardBerge_001

Chris-Håvard studerte i Volda, og har en bachelor i medieproduksjon etter 3 år på linjen Media, IKT og Design. Han har jobbet frilans siden 2010, både innen webutvikling, foto og film. Etter Volda flyttet han til Oslo og jobbet fast i VGTV som liveprodusent der i 1,5 år. I februar sluttet han for å starte opp Oclin sammen med Atle.

Chris-Håvard har alltid hatt stor interesse for ny teknologi, fotografering og film. Det er sjelden han drar fra huset uten at kameraet ligger i sekken, bare i tilfelle det skulle dukke opp en fotomulighet. De to siste årene har direktesendt vært det store ordet, og alt som er live er det som uten tvil er mest spennende å arbeide med. Og nå skjer det mye spennende med både Facebook og YouTube som har åpnet opp og gir store muligheter for også bedrifter og privatpersoner å benytte seg av direktesendte tjenester. Utover dette er den største hobbyen å dra ut og timelapse,  og Chris-Håvard har ved flere anledninger dratt ens ærend til Nord-Norge for å fange nordlyset på sensoren.

Ta gjerne kontakt med en av oss direkte, eller send en generell henvendelse til oss på post@oclin.no om du har spørsmål eller er interessert i et pristilbud på en av våre tjenester. Vi svarer så fort vi kan!