6 kjappe med Andreas

6 kjappe med Andreas

Publisert 08.04.2024

Skrevet av Oclin AS

Bli bedre kjent med filmfotograf og klipper Andreas Eide

Du jobber som filmfotograf og klipper i Oclin - kan du beskrive hva du gjør i jobben?

Jeg gjør alt fra forarbeid og planlegging av filmer, gjennomføring og filming av selve prosjektene, og etterarbeid som inkluderer alt fra klipping, lyd, colorgrading og tilpassing til plattformene som kunden skal bruke filmene til.


Hva er det aller første du gjør når du kommer på kontoret?

Det aller første jeg gjør når jeg kommer til kontoret er å ta med meg en kopp kaffe, og sette meg fremfor macen for å catche opp på Slack og mail, og deretter sette i gang med dagens prosjekt.


Hva slags prosjekt liker du aller best?

De prosjektene jeg liker best, er reklame-produksjoner der det er rom for å tenke utradisjonelt, og bruke verktøy og måter å jobbe på som ikke passer for alle typer kunder. Og produksjoner der vi også kan være med flere fra teamet. For når man kan kombinere tanker og meninger, blir prosessen nesten alltid smudere, og produktet bedre.


Hvilken fase i et prosjekt liker du best? Preprod, prod eller post?

Selve innspillingen av filmene er helt klart den fasen av et prosjekt jeg liker best. Da får jeg være ute og tenke kreativt, løse problemer, og forme det som vi senere skal sitte på kontoret og klippe.


Fortell en minnerik historie fra et kjekt prosjekt eller en tur

Jeg husker godt live-produksjonen av Årets kokk 2021 på Vulkan i Oslo. Der jobbet jeg som håndholdt kameraoperatør og gikk rundt hele dagen og filmet deltakerene som laget rettene sine. Det var veldig kjekt å se «maskineriet» fungere så bra, med så mange forskjellige roller i spill. Det var også veldig kult å få være så tett på, og fange øyeblikkene i en så stor hendelse for vinneren.


Hva er dine beste tips til noen som ønsker å lage en film/live?

Mitt beste tips til en bedrift som ønsker å lage film, er å kunne tenke større enn det produktet de først så for seg, slik at man har mulighet til å få mer innhold fra like mye opptakstid. Et eksempel på dette kan være når man leier inn noen for å lage en aftermovie eller oppsummeringsfilm av en konferanse eller et event, så kunne man også benyttet muligheten til å intervjue foredragsholdere, gjester og lignende om relevante tema. Disse intervjuene kan da i etterkant brukes sammen med klipp av selve konferansen/eventet, for å lage snutter til sosiale medier eller andre plattformer.I tillegg til jobben min i Oclin jobber jeg en del for TV-produksjoner. I produksjonen til realityserien "Spillet" hadde jeg rollen som teknisk assistent for LET-teamet på arenaen der mange av spillene ble gjennomført. Da var oppgavene mine blant annet å sørge for at alt kamerautstyr er i riktig stand og ladet, rigging av utstyr, hjelpe fotografene, og filme når det trengs ekstra hender på det.

...

Oclin AS

post@oclin.no | 47324204

Les mer fra Oclin Bloggen


Sømløs avvikling av konferanse i Ålesund

Uansett hvor mange deltagere man har på konferansen er det ekstremt viktig at teknikken fungerer.


6 kjappe med Chris-Håvard

Bli bedre kjent med CTO og liveprodusenten vår her:


- En kulinarisk suksessproduksjon

Årets kokk og kvalifisering til Bocuse d'Or


6 kjappe med Andreas

Bli bedre kjent med filmfotograf og klipper Andreas Eide


Skuleovertaking

Lærarane på skulen har reist vekk, og studentane skal ha ansvar for heile skulen aleine. Korleis vil det gå?


Kontakt oss?

hello@oclin.no

Personvern

Oclin AS

Storgata 8, 6100 Volda

Lørenveien 68, 0585 Oslo