Kunstig intelligens i liveprodukson? Ja, selvsagt!

Kunstig intelligens i liveprodukson? Ja, selvsagt!

Publisert 10.11.2023

Skrevet av Chris-Håvard Berge

Ansiktsgjenkjenning gjør det lettere å gjennomføre liveproduksjon.

Kunstig intelligens har nådd Oclin for lengst, og som et lite teknisk produksjonsselskap er det mye å prøve å følge med på. Samtidig skjer det små teknologiske utviklinger som går under de store radarene, men som allikevel bistår oss med å forenkle arbeidsdagen vår til de grader!


I konferanseverden hvor vi produserer og streamer foredrag er vanlig arbeidsflyt fra oss to teknikere. En håndterer lyden (alt av mikrofoner og høytalere på streamen og i salen. Videoteknikeren håndterer en til åtte fjernstyrte kamera og presentasjon til de som står på scenen eller i studio. Kunstig Intelligens utgjør den store forskjellen. Mer tid for teknikeren å være kreativ, og ligge frempå i kjøreplanen, enn å bruke all energi på styre kamera. Effektivt for oss, lønnsomt for kunde!


På de nyeste live-kameraene våre har vi tatt i bruk ansiksgjennkjenning direkte i kameraene! Rent praktisk betyr dette at det er mindre krevende å følge med på kamera, spesielt når vi gjerne er kostnadseffektive og hvor en tekniker gjerne har flere roller. Dette er et verktøy som virkelig gjør jobbene smidigere og gjør det lettere å "gjøre små produksjoner store".Som videoen over viser, ser du softwaren som kjører til høyre hvor man angir omrisset av en person for å fortelle kameraet hvor det er ønskelig å plassere personen. Til høyre for laptopen er det vanlige joystick-panelet som benyttes for å manuelt følge personer med kamera, og monitoren øverst viser kamerabilder. På scenen beveger jeg meg entusiastisk frem og tilbake for å demonstrere!


I softwaren kan vi angi hvor vi ønsker at kameraet skal plassere hodet og kroppen til den som snakker, sette innstillinger for hva som skjer om kameraet "mister" personen, og hvor tett bildet (hvor zoomet) vi ønsker at det skal være. Deretter er det bare å trykke på "Start tracking", og vente på at et ansikt dukker opp. Da starter kameraet for fullt med å følge etter på egenhånd.


Fjernstyrte kamera ble en av Oclin´s pandemi-investeringer, men har siden blitt et viktig og effektivt verktøy. Prikken på i-en er selvsagt ansiktsgjenkjenning som gir oss enda høyere produksjonskvalitet!


Verktøyet er enda ganske ferskt og selv har jeg bare fått testet på 3-4 konferanser, men gleder meg veldig til å være kreativ på hvordan vi kan bruke dette mer aktivt inn i 2024!


...

Chris-Håvard Berge

chb@oclin.no | 47324204

Les mer fra Oclin Bloggen


Sømløs avvikling av konferanse i Ålesund

Uansett hvor mange deltagere man har på konferansen er det ekstremt viktig at teknikken fungerer.


6 kjappe med Chris-Håvard

Bli bedre kjent med CTO og liveprodusenten vår her:


- En kulinarisk suksessproduksjon

Årets kokk og kvalifisering til Bocuse d'Or


6 kjappe med Andreas

Bli bedre kjent med filmfotograf og klipper Andreas Eide


Skuleovertaking

Lærarane på skulen har reist vekk, og studentane skal ha ansvar for heile skulen aleine. Korleis vil det gå?


Kontakt oss?

hello@oclin.no

Personvern

Oclin AS

Storgata 8, 6100 Volda

Akersgata 1, 0158 Oslo