- En kulinarisk suksessproduksjon

- En kulinarisk suksessproduksjon

Publisert 19.04.2024

Skrevet av Chris-Håvard Berge

Årets kokk og kvalifisering til Bocuse d'Or

Den norske kvalifiseringen til Bocuse d’Or, Årets kokk, er ansett som verdens vanskeligste nasjonale kvalifiseringskonkurranse.


"Årets kokk" besøkes og følges av kokker fra hele verden som selv drømmer om å representere sitt land i verdens tøffeste konkurransen i kokkekunst, Bocuse d’Or i Lyon.


Kompleks leveranse

Leveransen fra Oclin bestod av kameraproduksjon med totalt 18 kameraer, streaming, pressedistribusjon (både live, stillbilder og videouttak) i tillegg til stillfoto og etterfilm. Det ble produsert en egen direkteklipp for storskjerm i salen, en direkteklipp for kommentatorstudio og tv-studio, sammen med hovedklippen til stream, presse og opptak.


Denne teknologisk avanserte produksjonen viste Oclins ekspertise i live- og filmproduksjon, samt deres evne til å levere strategisk og teknologisk bistand for et så omfattende arrangement.


"Å gjennomføre Årets Kokk var en spennende utfordring både kulinarisk og teknologisk. Det kreves et pålitelig og dyktig team kombinert med riktig teknologi for å håndtere en så omfattende og kontinuerlig produksjon", sier Chris-Håvard Berge i Oclin.


For å løse produksjonen bestod videoteamet på rundt 15 personer for å dekke alle rollene på teknisk bakrom, og bemanning / fjernstyring av kamera, og studiovert.

I tillegg til en god gjeng dyktige teknikere fra Stavanger Konserthus som håndterte lyd, lys og scene, og dyktige produsenter fra Kopilot og Kulturmeglerne.


Tett på konkurranseinstinktet

Produksjonens 18 kamera var fordelt ut over 3 forskjellige lokasjoner - hovedarenaen, studio og kommentatorboks.


I hovedarena, altså konkurransearenaen i hovedsalen på Stavanger Konserthus, var det totalt 12 kamera.

I lystrossen i taket var det plassert 5 fjernstyrte kamera for å kunne få gode nærbilder av skjærebrettene og mattilberedelsene. Supplert med 3 trådløse kameraer med fotografer som bevegde seg fritt rundt foran kjøkkenbenkene og hang på konferansier, kombinert med 2 kameraer i amfiet med telelinse, ble dekningen av matbilder meget gode. Målet er alltid å komme så tett på som mulig.

Et sjette kamera var også montert i taket, med ultravid linse, for å kunne se alle 5 kjøkkenet i full aksjon ovenfra - samtidig.


Programlederne i studio, og studioteamet i full planlegging til høyre.


I studio benyttet vi 4 fjernstyrte kamera til, for å ta opp minst mulig plass, og effektivisere bemanningen. Et kamera for programlederne, to kamera for gjester og et kamera for et totalbilde.

I det siste rommet, kommentatorboksen, benyttet vi to kamera uten fjernstyring eller bemanning, som var stilt inn på kommentatorene i et to-skudd, og et nærbilde av bordet hvor de fikk en servering av all mat som dommerne fikk. Dette gav oss mulighet til å plukke opp detaljbilder etterhvert som de snakket og smakte seg gjennom rettene.

Totalt utgjorde alle tre rommene hver sin vidoemiks, som tilslutt ble satt sammen i en ferdig sending med en bilde-i-bilde-løsning.


Dommerpanelet i full konsentrasjon.


For denne produksjonen tok kunden (Stiftelsen Norsk Gastronomi, tidligere Bocuse d´Or Norge) i bruk de fleste av våre tjenester, herunder live- og filmproduksjon, utviklingstjeneste og strategisk teknisk bistand for gjennomføringen.Andreas Solbakken (til venstre) og Torstein Lund Sperstad (i midten) og Andreas Eide (til høyre) fra Oclin i full sving i Stavanger Konserthus.


Hele konkurransen ble direktesendt på videoplattformen NordicFoodLife. Sendingen lå tilgjengelig for alle (gratis) gjennom konkurransedagen, og opptaket ble i etterkant publisert bak plattformens betalingsmur.


Sendingen oppnådde gode seertall på egne flater, og kan skryte av hele 10483 videovisninger gjennom dagen, med en gjennomsnittlig seertid på 36 minutter! Totalt ble det sett hele 4471 timer fordelt over seere fra hele 36 land.


I tillegg ble sendingen sendt simultant på blant annet Matprat sin Facebook-side og flere norske nettaviser (Stavanger Aftenblad med fler).


Skjermbilde fra NordicFoodLife


Fornøyd Team Werkland etter seieren! Foto: Oclin


Etter en lang konkurransedag ble det tilslutt Håvard Werkland som stakk av med seieren, og billetten videre mot Bocuse d´Or.

...

Chris-Håvard Berge

chb@oclin.no | 47324204

Les mer fra Oclin Bloggen


Sømløs avvikling av konferanse i Ålesund

Uansett hvor mange deltagere man har på konferansen er det ekstremt viktig at teknikken fungerer.


6 kjappe med Chris-Håvard

Bli bedre kjent med CTO og liveprodusenten vår her:


- En kulinarisk suksessproduksjon

Årets kokk og kvalifisering til Bocuse d'Or


6 kjappe med Andreas

Bli bedre kjent med filmfotograf og klipper Andreas Eide


Skuleovertaking

Lærarane på skulen har reist vekk, og studentane skal ha ansvar for heile skulen aleine. Korleis vil det gå?


Kontakt oss?

hello@oclin.no

Personvern

Oclin AS

Storgata 8, 6100 Volda

Akersgata 1, 0158 Oslo