Det beste kameraet er det du har med deg? 📸

Det beste kameraet er det du har med deg? 📸

Publisert 20.11.2023

Skrevet av Chris-Håvard Berge

Vi har alle hørt det før, det beste kameraet er det du har med deg.

Min erfaring er at det kameraet som velges ofte er det som er lettest tilgjengelig. De mest spesielle øyeblikkene oppstår uventet, og da hjelper det ikke at kameraet og optikken til samlet verdi på nærmere 50000kr ligger i sekken, nå iPhonen ligger i lommen og er klar for å fange øyeblikket i løpet av 3 sekunder. Ut av lommen, svipe venstre og start opptak.


Dette er første gang jeg har dratt på langtur, i dette tilfellet til New York, uten å pakke med meg proffkamera og 2-3 linser. Denne turen har satt sin tillit til iPhone 15 Pro Max. Hvorfor? Mindre å bære på, raskere vei fra fanget øyeblikk til publisering.


Jeg er spent på om jeg kommer til å angre når jeg kommer hjem og ser på bildene og videoene og sammenligner med sist gang jeg var her, da med ordentlig kamera. Det føles rart å være den som jobber med film og foto, og samtidig la kameraet ligge igjen hjemme. Igjen er mobilkameraene blitt så gode, at for sitt bruk, er det kanskje godt nok? Arbeidsflyten er i alle fall forenklet til de grader med iPhone, fra opptak til etterbehandling til publisering.


Det er også ganske rått at Apple nå lar oss filme i profesjonelle kodeker som ProRes og i forskjellige fargemoduser som LOG, som gir samme muligheter for fargeredigering og etterarbeid som om jeg hadde filmet med et profesjonelt/tradisjonelt videokamera. Men igjen, da er vi tilbake til den litt mer tidkrevende arbeidsflyten.


Og en liten digresjon, fikk du med deg at siste Keynoten til Apple ble filmet utelukkende med iPhone 15 Pro Max? Anbefaler sterkt å sjekke ut den her: https://lnkd.in/dk2AD2F8


ℹ️ PS: Filmatic mode (Filmatisk modus) i Kamera-appen på iPhone er helt råå! Sjekk den ut om du har en nyere iPhone-modell.

...

Chris-Håvard Berge

chb@oclin.no | 47324204

Les mer fra Oclin Bloggen


Sømløs avvikling av konferanse i Ålesund

Uansett hvor mange deltagere man har på konferansen er det ekstremt viktig at teknikken fungerer.


6 kjappe med Chris-Håvard

Bli bedre kjent med CTO og liveprodusenten vår her:


- En kulinarisk suksessproduksjon

Årets kokk og kvalifisering til Bocuse d'Or


6 kjappe med Andreas

Bli bedre kjent med filmfotograf og klipper Andreas Eide


Skuleovertaking

Lærarane på skulen har reist vekk, og studentane skal ha ansvar for heile skulen aleine. Korleis vil det gå?


Kontakt oss?

hello@oclin.no

Personvern

Oclin AS

Storgata 8, 6100 Volda

Lørenveien 68, 0585 Oslo