Publisert 19.04.2024
Skrevet av Oclin AS
-Beskriv jobben din!
Jeg jobber som CTO og liveprodusent i Oclin. Hovedsakelig jobber med liveproduksjon for våre kunder, fra planlegging til gjennomføring. Men som medeier av selskapet blir det også mye administrative oppgaver som må håndteres, og sørge for at alt flyter best mulig slik at alle har best mulig grunnlag for å kunne gjøre sine arbeidsoppgaver mest mulig effektivt.
-Hva er det aller første du gjør når du kommer på kontoret?
Det aller første er å plukke med seg en kaffe på vei inn til kontoret, og starte dagen med en rask scroll gjennom Slack og mail-innboksen.
-Hva slags prosjekt liker du aller best?
Jeg trives utrolig godt med live-prosjekt, men aller helst de som er ute, eller er litt utenfor det vanlige. Rett og slett liveprosjekt som krever at man er både kreativ og løsningsorientert for å få til alt. For eksempel "Årets kokk". Det er en type livesending hvor vi virkelig blir utfordret og får rom til å være kreative.
-Hvilken fase i et prosjekt liker du best?
Når det kommer til liveproduksjon trives jeg faktisk best med opprigg, så preproduksjon. Det er her man får testet at planene som er lagt faktisk er gjennomførbare, det er her det oppstår situasjoner som krever kreativitet og at man er løsningsorientert. Når selve avviklingen kommer skal man "bare gjennomføre" innenfor rammene og planene som har blitt satt av preproduksjonen.
-Fortell en minnerik historie fra et kjekt prosjekt eller en tur!
Etter 8 år i Oclin har det blitt noen reiser, oppdrag og historier. Produksjoner som byr på reise, har en tendens til å ende med gode historier. Det er noe unikt med å reise sammen med dyktige folk som ønsker å oppnå gode resultater sammen.
Nevneverdige turer her å følge Thomas Ryste (Kjellen) på tur til New York for å løpe New York Marathon, og benytte dagene før til å lage morroinnhold i New York.
Eller å dra med seg et produksjonsteam til Svalbard i pandemien for å streame dåp for Hurtigruten. Eller da jeg fikk være på en produksjon i Brazil og vi brukte flere timer på fly tur/retur enn faktisk timer i Brazil.
Men en produksjon jeg er skikkelig stolt over at vi fikk til, er da landet stengte ned og vi sammen med Tussa lagde lokal 17. mai-sending fra Søre Sunnmøre i 2020 og 2021. Over 12 timer direktesendt innhold, sydd sammen fra Tussatun med Thomas Ryste som programleder, utsendte team fra journalistikklinjen i Volda, og alle i Oclin i sving!
-Hva er dine beste tips til noen (en bedrift) som ønsker å lage en film/live?
Mine beste tips til de som ønsker å begynne med liveproduksjon er mengdetrening. Bli ordentlig godt kjent med utstyret som er i bruk, vit styrkene og svakhetene med de ulike komponentene og alle leddene. Dette gjør deg til en racerbil når det gjelder feilsøking hvis noe skulle oppstå når man er live.
Og så vil jeg avslutte med at alle som har lyst til å gjøre noe liveinnhold må huske å tenke gjennom HVOR det skal sendes, og hvordan det skal brukes! Livesendingen har ofte et langt liv etter sendingen er ferdig, hvis man før sending planlegger for hvordan opptakene kan gjenbrukes i ettertiden.
Oclin AS
post@oclin.no | 47324204
Vi har jobbet med den lenge og, og noen av våre kunder har allerede vært innom den, men nå har vi lansert Oclin Media - en komplett arkivløsning!
Uansett hvor mange deltagere man har på konferansen er det ekstremt viktig at teknikken fungerer.
Bli bedre kjent med CTO og liveprodusenten vår her:
Årets kokk og kvalifisering til Bocuse d'Or
Bli bedre kjent med filmfotograf og klipper Andreas Eide