Slik får du mest ut av konferansen: 3 tips for økt billettsalg

Slik får du mest ut av konferansen: 3 tips for økt billettsalg

Publisert 04.01.2024

Skrevet av Andreas Solbakken

Hev nivået på ditt neste arrangement med sømløs livestream.

Når man arrangerer konferanser er det uhyre viktig at teknikken fungerer, uansett om det er 10 deltagere eller 1000. Etter mange år som teknisk leverandør av livestreaming og AV-teknikk, har vi samlet noen gode tips som kan heve nivået på konferansen din. Her er tre enkle steg til en mer sømløs konferanse-avvikling! 


#1 Full kontroll på presentasjoner og videoer

For å få sømløse overganger mellom foredragsholdere eller innslag, er det lurt å samle alt av materiale som skal vises på skjerm for deltakerne i forkant. Det kan være presentasjoner, videoer eller andre digitale verktøy.

Gjør du dette, får du testet at alt fungerer, at videoer spiller og at det er lyd på det som skal ha lyd. Det sikrer at foredragsholderne kan senke skuldrene, og gjennomføre på best mulig måte. I tillegg sørger du for at deltakerne mottar budskapet helt uforstyrret. 


#2 Videoopptak for fremtiden

Det som skjer på konferanse, forblir på konferanse. Eller? Hva med å la faginnholdet fra konferansen leve litt lengre? Det er lurt å ta videoopptak av innlegg og debatter, slik at det kan brukes igjen senere. Man kan dele både videoopptak av innlegg og presentasjonene med deltakerne i etterkant, så har de mulighet til å se opp igjen de innleggene de synes var mest interessante. Eller om dere har flere parallellsesjoner kan deltakerne være på en fysisk sesjon under konferansen, og se den parallelle sesjonen digitalt i etterkant. På den måten lever konferansen lengre, og deltakerne får med seg mer av innholdet. 


#3 Utvid publikummet med livesending og digitale billetter

Hybridkonferansen har kommet for å bli! Kombinasjonen med fysisk konferanse og livestream med digitale billetter, åpner nye muligheter for å øke antall deltakere, samtidig som dere beholder en lett gjennomførbar størrelse på det fysiske arrangementet. De som ikke ønsker å bruke tid og penger på å reise til konferansen, kan kjøpe billetter som gir tilgang til den digitale konferansen. Da får de med seg faginnholdet i konferansen allikevel, og dere får solgt flere billetter. Vinn-vinn! 
Standard eller skreddersydd konferansepakke med Oclin

Trenger du bistand med den tekniske leveransen? Vi har standard konferansepakker med én eller flere teknikere som tar seg av alt som skal vises på skjerm, videoopptak og livesending med digitale billetter, og lyd i salen og på livestream.

Vi har selv utviklet streamingplatformen Plaii.no, som er skreddersydd for akkurat denne typen hybrid konferanse, med mulighet for digitale parallellsesjoner, og å sende inn spørsmål til Q&A eller paneldebatter.

For at foredragsholderne skal kunne gjennomføre på best mulig måte, tilbyr vi scenemonitorer med presentasjonsvisning og klokke.  


Har du behov som går utenfor den typiske konferansen? Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi den tekniske leveransen til ditt behov!...

Andreas Solbakken

aso@oclin.no | 91752169

Les mer fra Oclin Bloggen


Sømløs avvikling av konferanse i Ålesund

Uansett hvor mange deltagere man har på konferansen er det ekstremt viktig at teknikken fungerer.


6 kjappe med Chris-Håvard

Bli bedre kjent med CTO og liveprodusenten vår her:


- En kulinarisk suksessproduksjon

Årets kokk og kvalifisering til Bocuse d'Or


6 kjappe med Andreas

Bli bedre kjent med filmfotograf og klipper Andreas Eide


Skuleovertaking

Lærarane på skulen har reist vekk, og studentane skal ha ansvar for heile skulen aleine. Korleis vil det gå?


Kontakt oss?

hello@oclin.no

Personvern

Oclin AS

Storgata 8, 6100 Volda

Lørenveien 68, 0585 Oslo